Photoshop - Tools (Araçlar) | Asmeransa
Gamze Güveme / Sitemiz en iyi Google Chrome ile görüntülenir. Facebook | Twitter | Youtube | Google | Ana Sayfam Yap!

11 Ocak 2013 Cuma

Photoshop - Tools (Araçlar)


ÇALIŞMA ALANINA GENEL BAKIŞ

Belgelerinizi ve dosyalarınızı paneller, çubuklar ve pencereler gibi çeşitli ögeleri kullanarak oluşturur ve değiştirirsiniz. Bu ögelerin herhangi bir düzenleme şekli çalışma alanı olarak adlandırılır. Photoshop’u ilk başlattığınızda, gerçekleştireceğiniz görevler için özelleştirebileceğiniz varsayılan çalışma alanını görürsünüz. Örneğin düzenleme için bir çalışma alanı ve görüntüleme için başka bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz, çalışma alanlarını kaydedebilir, çalışırken aralarında geçiş yapabilirsiniz. Pencere > Çalışma Alanı menüsünde varsayılan seçeneğini belirleyerek varsayılan çalışma alanını istediğiniz zaman geri yükleyebilirsiniz. Flash, İllüstratör, InCopy, InDesign ve Photoshop'taki varsayılan çalışma alanları farklı olsa da ögelerde değişiklik yapma sekliniz tümünde hemen hemen aynıdır. Photoshop varsayılan çalışma alanı tipiktir:

A. Belge penceresi
B. Simgelere daraltılmış paneller çubuğu
C. Panel baslık çubuğu
D. Menü çubuğu
E. Seçenekler çubuğu
F. Araçlar paleti
G. Simgelere Daralt düğmesi
H. Dikey sabitleme alanındaki üç palet (panel) grubu Üstteki menü çubuğu menülerin altındaki komutları düzenler.

Araçlar paneli (Photoshop 'ta Araçlar paleti olarak adlandırılır) görüntü, resim, sayfa ögeleri ve benzerlerini oluşturmaya ve düzenlemeye ilişkin araçlar içerir. İlgili araçlar bir arada gruplanır.

Kontrol paneli (Photoshop 'ta seçenekler çubuğu olarak adlandırılır) seçili olan araca ilişkin seçenekleri görüntüler. Belge penceresi üstünde çalıştığınız dosyayı görüntüler.

Paneller (Photoshop 'ta paletler olarak adlandırılır) çalışmanızı izlemenizi ve değişiklik yapmanızı sağlar. Belli paneller varsayılan olarak görüntülenir ancak Pencere menüsünden seçerek herhangi bir paneli ekleyebilirsiniz. Birçok panel, o panele özgü seçenekleri içeren menülere sahiptir. Paneller gruplanabilir, yığınlaşabilir ya da sabitlenebilir.

ARAÇ KUTUSUNA GENEL BAKIŞ

Araç kutusu (çalışma alanının en solundaki uzun, ince palet) secim araçlarını, boyama ve
düzenleme araçlarını, on plan ve arka plan renk secimi kutularını ve görüntüleme araçlarını
içerir.





SEÇİM ARAÇLARI

Photoshop ’ta dört temel araç grubunu kullanarak (Marquee, Lasso, Magic Wand ve Pen) büyüklüğe, şekle ve renge göre seçim yapabiliriz. Move aracını kullanarak seçimlerimizin yerini değiştirebiliriz. Marquee ve Lasso araçlarının simgeleri altında gizlenmiş bazı araçlar bulunur. Fare imlecini araç kutusunda bu araçlardan birinin simgesi üzerinde basılı tutarken açılan menüden istediğiniz aracı seçebilirsiniz. Rectangular Marquee aracı ile dikdörtgen, Elliptical Marquee aracı ile elips seklinde resim araçları seçebiliriz. Rectangular Marquee  aracını seçip, resmimizin seçmek istediğimiz.


Sosyal Ağlarda Paylaş:
Sayfa Linki:
Sitene Ekle:
Forum'da Paylaş:

Gamze Güveme (Yazar Hakkında)
SDÜ Bilgisayar Programcılığı öğrencisi olup, Web Tasarım, Grafik Tasarım ile ilgilenip, Oyunlara olan düşkünlüğü ile tanınan fazlasıyla cadı bir bayan. :)

Bu yazı; 11 Ocak 2013 Cuma tarihinde yazılmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.